oma-aloitteisuutta, uhmaa, kiukuttelua - kasvamista

Nyt se sitten koitti, ainankin osittain.

On kyllä vieläkin päiviä, jolloin kaikki menee hyvin eikä itkupotku raivareita saada aikaiseksi, mutta on myös niitä, jolloin mikään ei tunnu onnistuvan.

Oli sitten kyse syömisestä, pukemisesta, vaipan vaihdosta tai yksinkertaisesti jostain pojan omasta leikistä. Se on aivan käsittämätön tietämättömyys kun kaikki räjähtää käsiin - aivan  varoittamatta.

Itku on aivan hillitöntä, jokseenkin osittain ärsyyntyneisyyttä siihe yhtälöön kun vielä lisätään väsymys - on asia vilpitön.

Yksinkertaisesti en tee siinä tilanteessa yhtään mitään. Saatan kehottaa poikaa siirtymään omaan huoneeseen ja tilanteen rauhoituttua käyn kertomassa, että asioista ei nuinpäin tarvitse suuttua.

Pojalla on aivan älyttömästi omaa tahtoa ja oma-aloitteisuutta asioissa, joista ei vielä ehkä uskoisikaan. Jokaiseen asiaan hän haluaa osallistua, varsinkin jos tekeminen liittyy millään lailla autoihin tms, on se vielä kiinnostavampaa.

Omatahto ja pettymys tulee esille nykyään hyvin usein. Jos olemme hiekkalaatikolla ja pitäisi siirtyä syömään, tulee huuto. Jos poika touhuaa iskän kanssa auto juttuja, ja syystä jos toisesta tarvitsee tekeminen keskeyttää, tulee huuto.

Onneksi olemme selvinneet vielä toistaiseksi nukkumaan menemisestä ilman suurempia raivareita.

Toivonkin, että me päästään tästä uhmasta helpolla.

Myös minun ja Markun kasvatuksessa on eroavaisuuksia, paljon.
Minä pidän selvät rajat, joista ei lipsuta kuntaas Markun kohdalla toisinpäin - hän antaa helpommin periksi.

Varmasti myös pitkälti kasvatustapoihin vaikuttaa oma lapsuus, joko myönteisesti tai negatiivisesti. Itse ainankin olen omasta lapsuudestani poiminut ne mielestäninhyvät kasvatus metodit ja osittain taas teen kaiken päinvastaisesti mitä itse koin lapsuudessani.

Pidän myös huolen, että lapsestani kasvaa kunnon kansalainen, rehellinen ja avoin. Sellainen, joka uskaltaa sanoa asiansa ääneen eikä jää hyssyttelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin! :-)

Jokainen kommentti julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, jos haluat kommenttisi näkyviin - olethan asiallinen!